Jumatate dintre angajatii Universitatii din Pitesti dau inapoi primele de vacanta - Ziare Pitesti

Stiri Arges  |  0 comentarii

Jumatate dintre angajatii Universitatii dau inapoi primele de vacanta

In jur de 450 de angajati ai Universitatii din Pitesti sunt siliti sa dea bani inapoi institutiei. Fiecare angajat al institutiei care nu era anul trecut membru de sindicat are de returnat cate 1.500 de lei, bani primiti sub forma de prima de vacanta in vara lui 2009.
Pentru ca prima de vacanta care, de altfel, era prevazuta in Contractul Colectiv de Munca, nu a fost platita de catre universitate angajatilor sai, Sindicatul Liber al Universitatii din Pitesti (SLUP) a mers in instanta pentru a cere plata acestor drepturi care ar fi trebuit acordate in vara anului 2008. Membrii Sindicatului Liber al Universitatii din Pitesti au primit in instanta dreptul la prima de vacanta. Cunatumul acestei prime era de 1.000 de lei brut.
‚ÄěConform contractului colectiv, ar fi trebuit sa ne dea acesti bani in vara 2008. Nu i-au dat, noi am actionat in instanta si am castigat, in vara 2009, iar conducerea institutiei a decis sa dea acesti bani tutror angajatilor, nu doar celor membri de sindicat. Noi i-am anuntat ca nu este legal sa dea la toata lumea. Apoi a venit Curtea de Conturi si a dispus ca banii sa fie returnati, deci oamenii trebuie sa dea sumele inapoi, plus penalitati", spune Mircea Barbuceanu, vicelider al SLUP.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *