Klafoutis cu cirese

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Klafoutis cu cirese:  500 g cirese coapte (fara codite), 30 g unt, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, putina sare, 1/3 ceasca zahar, 4 oua (batute usor), 30 g unt topit, 1 1/2 ceasca lapte, 2-3 linguri visinata.

Mod de preparare:
Se topeste untul intr-o tigaie mare, se adauga ciresele si se lasa 2-3 minute sa se caleasca. Se presara peste ele zaharul si se mai lasa sa fiarba cinci minute la foc potrivit, pana ce isi lasa zeama.
Se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Se adauga zaharul si ouale batute cu lapte si apoi untul amestecat cu visinata.
Se pun ciresele intr-o tava (o forma rezistenta la foc) si deasupra se toarna aluatul. Klafoutis-ul se coace 40 de minute in cuptorul incins la 180 grade C si se serveste cald sau rece, presarat cu zahar pudra. (Cireselor nu li se scot samburii, fiindca se inmoaie aluatul.)

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *