Lasagna de pui

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Lasagna de pui
Ingrediente:
  1 pachet foi lasagna 350 g carne pui, tocata 100 g ciuperci, taiate felii 1 ceapa mica tocata 2 catei usturoi 100 ml vin rosu 150 ml supa pui (sau apa si concentrat de pasare) 250 ml suc rosii 1 lingura zahar 3 linguri ulei masline Sos Bechamel pentru lasagna: 500 ml lapte, 70g unt, 50 g faina, 70 g parmezan, 1 ou, sare, iper alb.
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul, tocate. Se adauga ciupercile si carnea de pui si se tin 3-4 minute, amestecand cu o lingura de lemn si sfaramand cocoloasele care se formeaza cand calim carnea tocata. Se adauga vinul si supa de pasare si se fierbe 5 minute. Se completeaza cu sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana cand este fiarta carnea. Se pregateste sosul alb pentru lasagna de pui: se topeste untul intr-o tigaie, se inglobeaza faina, apoi se adauga laptele avand grija sa sfaramam cocoloasele, pentru a obtine un sos omogen. Se fierbe sosul pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca apoi se inglobeaza oul batut, jumatate din parmezan, se condimenteaza cu sare si piper alb. Foile de lasagna se pregatesc conform indicatiilor producatorulu. Se unge o tava si se pune un strat de foi, suprapunand un pic marginile foilor de lasagna. Se adauga jumatate din amestecul de carne de pui, apoi se pune un alt strat de foi si iar carne. Peste ultimul strat de foi se toarna sosul Bechamel si se presara restul de parmezan. Se baga lasagna la cuptor 40 -50 de minute. Lasagna se intoarce o data dupa 30 minute, pentru a se coace uniform.


Lasagna de pui
Ingrediente:
100 g ciuperci taiate lamele, 9 foi de lasagna, 1 catel de usturoi (zdrobit), 350 g piept pui sau curcan taiat in cuburi, 150 ml vin rosu diluat in 100 ml apa, 1 ceapa rosie taiata fin, 250 g de suc de rosii, 1 lingura de zahar Sos Bechamel: 75 g unt, 50 g faina, 1 ou batut, 600 l lapte, 75 g parmezan, sare, piper.
Mod de preparare:

Se prajeste usturoiul cu ceapa 3-4 min, poi se aduga puiul si ciupercile si se mai lasa inca 5 min. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea. In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper. Se ia o tava rezistenta la foc, se unge si se pun 3 foi. Se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *