Legea pensiilor intre santaj si minciuna. Politicienii se ataca intre ei - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Santaj sau minciuna

Legea pensiilor a trecut prin parlament cu sau fara cvorum, cu sau fara santaj. Sibiul nu a fost ocolit de acuzatii, iar acestea trec lejer dintr-o tabara in cealalta, cum trec acuzele de furt la cantar in Piata Cibin. Deputatul PD-L, Raluca Turcan l-a acuzat direct pe liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea de demagogie si minciuna, spunand ca acesta a mintit atunci cand a spus ca se lupta pentru interesele pensionarilor.
„PSD a fost dispus sa-i vanda pe cei circa 6 milioane de pensionari romani pentru aproximativ 12 milioane de lei noi. Un calcul simplu ne arata ca PSD da cam 2 lei pe fiecare pensionar roman. Asta e pretul tradarii PSD: 2 lei pe pensionar. Iar pensionarii romani au tot dreptul sa se simta inselati si umiliti de PSD, un partid care i-a scos la vanzare cu 2 lei bucata. Daca asa este, atunci trebuie spus ca PSD insusi este, in mod matematic si regretabil, un partid de 2 lei. Iar domnul Cindrea, aparatorul din vorbe al pensionarilor, a fost dispus sa-si vanda votul pentru cateva mii de lei noi. Daca impartim numarul de bani pe care dorea sa-i primeasca la numarul varstnicilor, o sa vedem ca este sub media colegilor din PSD. Domnul Cindrea nu da nici macar 2 lei pe pensionarii pe care pretinde ca-i apara", a declarat Turcan.
Ioan Cindrea spune insa ca nu cunoaste nicio neociere privind votul legii pensiilor, iar lista prezentata de Roberta Anastase este un fals. „Categoric nu a fost nicio discutie cu stirea mea legata de Lgea pensiilor. Am depus peste 100 de amendamente si le-am sustinut pana la votul articolului care privea valoarea punctului de pensie, care sa fie de 45% din salariu mediu brut pe economie. Faptul ca nu au vrut sa voteze ne-a determinat sa ne retragem din sala. Nu stiu de niciun tabel pe localitati, probabil daca exista este un fals. Tabele poate sa faca oricine", a spus Ioan Cindrea.

Sursa: Stiri Sibiu

29.09.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *