Legendele Clujului sunt stranse intr-o carte - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

O familie de clujeni cu cinci perechi de gemeni

Pe strazile Clujului interbelic circula, in urma cu aproape o suta de ani, legenda unei familii cu zece gemeni. De-a lungul anilor, orasul de sub Feleac a adunat zeci de legende mai mult sau mai putin credibile. Cele mai importante dintre acestea au fost stranse intr-o carte, care va fi pusa in vanzare la un pret modic
Una dintre cele mai atragatoare povesti ale volumului realizat de istoricul Tudor Salagean si arhivistul Vasile Lechintan, intitulata ‚ÄěLegendele Clujului", pune in lumina o familie de clujeni cu 12 membri.
Numeroasele legende ale Clujului vorbesc despre tunelele subterane, cand judele Ioan Linczigh salveaza orasul, dar si despre faptul ca Decebal ar fi murit la Cluj, iar in anul 235 oamenii se inchinau, aici, zeilor greci.Abia lansat pe piata, volumul realizat de cei doi specialisti, sub coordonarea lui Ioan Silviu Nistor si tiparit de Primaria Municipiului Cluj-Napoca urmeaza sa aiba o a doua parte. Pana atunci, insa, primul volum poate fi gasit la Centrul de Informare Turistica de pe Bulevardul Eroilor.

Sursa: Adevarul.ro

27.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *