Legume cu anşoa - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
300 g fasole albă, 400 g ciuperci, 2 cartofi, 2 ardei graşi roşii, 1 ceapă, 2 roşii, 1 borcan anşoa în ulei, 100 g boabe de porumb, ulei, sare, piper, mărar, 1 lămîie, 2 căţei de usturoi.
Mod de preparare:
Fasolea albă se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe. Se scurge, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun lîngă ciuperci.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeii şi se călesc pînă se înmoaie.
Se adaugă apoi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în felii mai subţiri, se prăjesc şi se pun toate ingredientele din cratiţă într-un vas mai mare.
Se încinge din nou ulei, se adaugă ciupercile şi se prăjesc pînă cînd scade sosul format.
Se pun legumele din vas, boabele de porumb, roşiile tăiate cubuleţe, sarea, piperul şi mărarul tocat. Se mai prăjesc încă cinci minute, se adaugă fileurile de anşoa şi se servesc.
Mîncarea se poate servi cu un sos din suc de lămîie, ulei, sare, piper şi usturoi pisat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *