Leonardo si-a stabilizat businessul. Vinde 10.000 de perechi de pantofi pe zi

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

 Vinde 10.000 de perechi de pantofi pe zi

Leonardo, cel mai mare retailer local de incaltaminte si marochinarie, intrat in insolventa in a doua parte a anului trecut cu datorii de 100 mil. euro, a anuntat ca si-a stabilizat vanzarile in cele 137 de magazine detinute la cel putin 200.000 de euro zilnic.
La un pret mediu de 20 de euro pe produs, Leonardo vinde zilnic 10.000 de produse in toata reteaua, adica circa 73 pe fiecare unitate.
Au scapat de stocuri cu preturi ce nu trec de 30 euro
Planul de reorganizare judiciara pus pe hârtie în noiembrie 2009 a inclus, pe lânga închiderea a circa 50 de magazine neprofitabile, si scaderea preturilor la raft. Initial în vitrinele magazinelor si în mijlocul fiecarui stand au aparut pancarte rosii care anuntau reduceri de pâna la 80%. Cu pretul de a-si micsora marja de profit, oradeanul a facut pasul urmator, plasând toate produsele comercializate pe segmentul medium-low, cu preturi de maximum 30 de euro. Chiar daca dupa câteva luni intentia companiei a fost sa renunte la aceasta strategie, pe termen lung s-a dovedit a fi cea mai eficienta, capabila sa diminueze masiv stocurile acumulate.

sursa: zf.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *