Liberalii pitesteni vor subventie mai mica pentru asociatia CNCD Girexim - Ziare Pitesti

Stiri Arges  |  0 comentarii

Liberalii vor subventie mai mica pentru CNCD- Girexim

Consilierul local PNL Radu Perianu nu isi face mari sperante ca, dupa ce asociatia CNCD- Girexim isi va amortiza investitia in achizitia de autobuze, pretul biletelor pentru transportul public in comun in Pitesti va fi micsorat.
„Nu cred ca biletele la Publitrans se vor micsora dupa ce Asociatia CNCD- Girexim va amortiza investitia cu autobuzele. Nu cred ca ceva se va micsora la pret in Romania, chiar daca TVA ar fi mai mic", a afirmat Perianu. In schimb, liberalii considera ca subventia acordata de municipalitate pentru operatorul de transport public in comun este mult prea ridicata in conditiile in care pretul la bilete a ramas unul din cele mai ridicate din tara.
"Am mers doar de doua ori cu autobuzul si am nimerit numai MAZ, din cele aduse de Asociatie, nu am prins. Pana la urma, incasarile din vanzare de bilete este mai mare decat ce incasa Publitrans inainte de asociere. Cu toate acestea, consideram ca subventia, care depaseste 12 milioane lei pe an, de la Consiliul Local catre Asociatie, este foarte mare. Cand am incheiat contractul, noi am considerat ca printr-o eficientizare a managementului vom ajunge fie la scaderea pretului la bilete, fie la micsorarea subventiei. Studiem modalitati de reducere a subventiei. Trebuia sa scada, nu sa creasca aceasta subventie, in conditiile in care noile autobuze consuma mai putin decat cele care erau inainte, costurile cu reparatii si intretinere sunt mai mici, au fost disponibilizati angajati", a completat acesta.

Sursa: epitesti.ro

23.09.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *