Linguini cu scoici - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
2 kg scoici (midii) proaspete, o lingura de unt, o ceapa tocata marunt, 300 ml vin alb sec sau demisec.
Pentru sos: o lingura ulei de floarea-soarelui, 4 cepe de arpagic taiate in sferturi, 2 catei de usturoi zdrobiti, o conserva de 400 g de rosii in suc propriu, sare, piper negru macinat, 225 g paste fainoase (linguini sau tagliatelle), 2 linguri patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
 
Spalati scoicile cu multa apa rece, apoi curatati-le cu ajutorul unei periute moi. Aruncati-le pe cele care sunt desfacute sau au cochilia sparta/ ciobita, restul puneti-le intr-un castron cu apa rece pe care il veti tine la frigider pâna când le veti gati.
Topiti untul intr-o cratita incapatoare; adaugati scoicile, ceapa si vinul, acoperiti cu un capac care sa inchida ermetic vasul
si lasati scoicile sa fiarba in aburi 5-6 minute. Aruncati-le pe cele care nu s-au deschis. Strecurati sosul si pastrati-l.
Pentru a prepara sosul, incingeti uleiul intr-o alta cratita si caliti ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute. Adaugati rosiile si jumatate din sosul in care au fiert scoicile, sare si piper dupa gust.
Când incepe sa clocoteasca, micsorati focul si lasati sosul sa fiarba circa 10 minute, pâna incepe sa se ingroase.
Fierbeti pastele in apa cu sare, scurgeti-le, apoi puneti-le peste sosul de rosii, impreuna cu restul sosului in care au fiert scoicile.
Scoateti carnea din jumatate din scoici si amestecati-o cu pastele; adaugati si celelalte scoici, amestecati cu grija, ornati cu patrunjel verde si serviti imediat.
Se potriveste cu vin alb sec.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *