Mâncare cu midii - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
6 rosii, 4 ardei grasi, 2 cepe, 2 morcovi, 800 g midii, sare, piper, ulei de masline, o legatura de marar, busuioc (optional).
Mod de preparare:
Midiile se curata, se spala si se pun la fiert cinci minute in apa fierbinte, in care s-a adaugat putina sare. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie rondele. Rosiile se spala, se curata de pielita si se taie cuburi. Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie fasii mai mici.
Morcovii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa in care s-a adaugat putina sare. Se incinge ulei intr-o cratita, se adauga ceapa, se lasa sa se inmoaie cinci minute, apoi se adauga ardeii. Se toarna deasupra rosiile si morcovii. Se condimenteaza cu sare, piper si se lasa sa fiarba.
Cand sosul a scazut un pic, se adauga midiile si se mai lasa sa fiarba inca zece minute.
La sfarsit se presara mararul tocat si se serveste.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *