MAREA ELIBERARE – Romii de pe Craica vor fi mutati in maximum o luna pe strada Postfundus, in casele construite de municipalitate

Stiri Maramures Baia Mare  |  0 comentarii

MAREA ELIBERARE – Romii de pe Craica vor fi mutati in maximum o luna pe strada Postfundus, in casele construite de municipalitate

Reprezentantilor ONG-urilor, care au ca obiect de activitate prevenirea discriminarii romilor, le-au cerut autoritatilor Baii Mari explicatii privind mutarea romilor din “cartierul” ilegal Craica.
Planul autoritatilor Baii Mari de a-i muta pe romii de pe Craica a fost subiectul intalnirii de astazi, 7 iulie, dintre reprezentantii mai multor ONG-uri care apara drepturile cetatenilor de etnie roma si cei ai administratiei publice locale din Baia Mare, respectiv viceprimarul Mircea Dolha si directorul Serviciului Public de Asistenta Sociala, Tania Zaharie.
Dupa ce viceprimarul Dolha a precizat ca tiganii ocupa abuziv domeniul public din zona respectiva, mai multi aparatori ai drepturilor acestora l-au acuzat de discriminare. “Sa nu mai pronuntati cuvantul abuz, va rog. Nici de incluziune sociala, pentru ca eu, Boldor, sunt cetatean roman cu aceleasi drepturi ca ale dumneavoastra”, a spus Ioan Boldor, presedintele Uniunii Crestine a Romilor.

sursa: emaramures.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *