Macrou cu praz - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 macrou curăţat de circa 400 g (fără cap), 1 lingură oţet, sare, piper proaspăt măcinat, 1 legătură mărar, 2 fire de praz, 1 grapefruit mare (roz), 1 ceapă, 1 lingură unt, 2 linguri vermut alb (sau suc de mere), 1 vîrf de cuţit anason pisat, grăsime pentru formă.
 Mod de preparare:
Se spală bine peştele, se stropeşte cu oţet, se sărează şi se piperează. Mărarul, spălat şi zvîntat, se introduce în burta peştelui. Se curăţă prazul şi se taie fîşii. Se curăţă grapefruitul de coajă (îndepărtînd pieliţa albă) şi se desface felii deasupra unui bol, pentru ca zeama să nu se risipească. Ceapa curăţată se toacă mărunt. Se încinge untul într-o tigaie şi se pun la călit fîşiile de praz şi ceapă. Se adaugă feliile de grapefruit, zeama şi vermutul şi se condimentează cu sare şi anason pisat. Se toarnă compoziţia într-o formă unsă, se aşează deasupra peştele şi se dă circa 20 min. la cuptorul încins la 200 grade C.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *