Macrou umplut şi copt în folie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
2 bucati macrou, 500 g slanina, sare, piper, patrunjel si marar taiate marunt, folie de aluminiu sau hartie de copt pergamentata.
 Mod de preparare:
Cureti pestele foarte bine atat la interior, cat si la exterior, il dai cu sare si-l lasi deoparte. In acest timp te ocupi de umplutura, pentru care tai slanina bucatele si o pui sa se caleasca in foarte putin ulei. Dupa ce s-a topit adaugi verdeata, sarea si piperul. Umpli fiecare peste cu aceasta umplutura si apoi infasori pestii in folie de aluminiu sau de pergament. Rasucesti capetele hartiei in sus ca sa nu se scurga zeama si asezi pestii intr-o tava pe care o dai la cuptor.
Ii servesti cu tot cu folie sau hartie ca sa nu se scurga zeama. Garnitura cea mai buna este de cartofi natur (fierti simplu in apa cu sare) presarati cu patrunjel.
Nu este obligatorie consumarea umpluturii. Rolul principal al slaninutei este de a da un plus de suculenta unui peste oceanic slab.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *