Macrouri cu cartofi şi măsline - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1/2 kg macrou, 50 ml ulei, maghiran (uscat sau verde), 1/2 lingură delikat, 1 legătură pătrunjel, 100 g măsline, 1 căpăţînă usturoi, 1 lamaie, 1/2 kg cartofi.
Mod de preparare:
 
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală, se taie mărunt şi se călesc în uleiul încins în prealabil, punîndu-se şi delikatul. Odată ceapă călită, se pun cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în 4 şi se adaugă apă cît să-i acopere. Se lasă la fiert. Cînd sînt cartofii aproape fierţi, se pun şi macrourile tăiate bucăţi, maghiranul tocat mărunt, măslinele şi se dau la cuptor circa 15 min. Se pune în final deasupra pătrunjelul tocat mărunt şi se serveşte cu sau fără lămîie, după gust.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *