Mai putine innoptari turistice in Arges

Stiri Arges  |  0 comentarii

Mai putine innoptari turistice in Arges

Numarul de innoptari realizate in structurile de cazare turistica din Arges a fost in ultima luna analizata de Directia de Statistica, aprilie, de 54.100, din care 45.000 de innoptari ale turistilor romani (83,1% din total) si 9.100 de innoptari ale turistilor straini (16,9%). Fata de perioada similara a anului precedent, numarul total de innoptari s-a redus cu 5,5%.
Analizand evolutia numarului de innoptari in functie de tara de rezidenta a turistilor, se observa ca innoptarile turistilor romani s-au redus cu 1,9% iar innoptarile turistilor straini cu 20,1%. Cele mai multe au fost inregistrate in hoteluri (68,7% din total), cele mai putine (0,1%) totalizand unitatile de tip bungalou.
Pe zone turistice, cele mai multe innoptari au fost inregistrate in orasul resedinta  de judet, Pitesti, (54,7% din total) si in zona montana (32,7%). Innoptarile turistilor straini au fost realizate in proportie de aproape 80,0% de turisti care au provenit din tarile europene. Intr-un clasament al tarilor din care provin turistii straini, dupa ponderea numarului total al innoptarilor realizate de acestia, pe primul loc se situeaza Franta (27,1%), urmata de Italia (12,2%) si  Germania (7,9%).

sursa: epitesti.toComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *