Mantii carne de miel

Retete culinare Paste  |  0 comentarii

Ingrediente Mantii carne de miel: Pentru aluat -500 g faina -1 ou - 1 varf lingurita sare -240 ml apa calduta Pentru umplutura: -500 g carne de oaie data prin masina de tocat -1 ceapa rasa sau tocata fin -sare,piper -verdeata(marar sau patrunjel) -1 lingura boia dulce (pentru culoare) Pentru sos: -2 pahare iaurt -2-3 catei de usturoi pisati -sare -100 g unt -un praf de boia dulce.

Mod de preparare:
Faci un aluat elastic,formezi o bila si-o acoperi sa se odihneasca.Apoi iei aluatul,il imparti in 4 bucati si intinzi 4 foi din care tai patrate de circa 4/4 cm.Amesteci ingrdientele pentru umplutura,iei cate o lingurita din aceasta compozitie si pui in fiecare patart( ca la coltunasii obisnuiti).Strangi colturile bine ,pe diagonala,apoi pe cealata diagonala,formand un saculet.Pui apa sa clocoteasca ,adaugi putina sare si una lingura de ulei si cand clocoteste,adaugi mantiile si le lasi sa fiarba circa 8 minute.Le scoti cu paleta si le pui pe un platou.Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste mantii.Iei cateva bucati de mantii cu unt si le pui pe farfurie,alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi .Poti pune suplimentar ,pentru decor ,patrunjel sau marar tocat fin.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *