Marinată de crap (I) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
2 kg crap, 1 pahar ulei, 2-3 cepe, usturoi, 1/2 kg roşii, sare, piper, oţet, făină, boia, foi de dafin, ienibahar.
Mod de preparare:
 
Se curăţă peştele, se spală, se taie bucăţi şi se lasă să stea 1/2 oră cu sare. Se zvîntă într-un şervet curat, se tăvăleşte prin făină amestecată cu boia de ardei şi se prăjeşte în ulei încins.
Se rade ceapa, se amestecă cu făină şi sare, 1-2 căpăţîni de usturoi tăiat felii, bulion sau roşii, se toarnă deasupra ulei rece şi se înăbuşă, fără să se prăjească, picurînd din timp în timp oţet. Se potriveşte de acru, adăugîndu-se apa necesara, piperul, foile de dafin, ienibaharul şi se lasă să fiarbă bine.
După ce a fiert, se adaugă bucăţile de peşte prăjit, lăsîndu-se să mai clocotească.
Se serveşte rece, cu felii de lămîie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *