Marinată de crap (II) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri făină, sare, 1 ceaşcă oţet, 1 ceaşcă apă, 3-4 boabe de ienibahar, 2-3 foi de dafin, 2 linguriţe rase de zahăr, sare.
Mod de preparare:
Crapul, curăţat şi spălat, se taie în bucăţi, se sărează şi se lasă sa stea astfel o jumătate de oră. Se usucă fiecare bucată cu un şervet curat, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei incins, pe ambele părţi, la foc mic. Bucăţile de crap rumenite frumos se aşează într-un castron sau într-un borcan şi se toarnă peste ele oţetul care a dat cîteva clocote împreună cu apa, sarea, boabele de ienibahar, foile de dafin şi zahărul. Cînd se toarnă peste peşte, oţetul trebuie să fie rece. Se serveşte după 2-3 zile.
Dacă sosul este prea acru, se adaugă puţină apă fiartă, sau, dacă mai trebuie acrit, se mai adaugă puţin oţet fiert şi răcit.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *