Marinată de peşte - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
2 kg peste, 100 g morcovi, 100 g ceapa, 200 ml ulei, 50 g faină, 150 g pasta de tomate, 30 ml otet, 50g lamaie, sare, piper, foi dafin, dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza apoi se inabusa in 100 ml ulei, cu adaos de supa de peste. Cand este gata, se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pentru cca 10 minute. Din timp in timp se mai adauga 100 ml supa de peste sau apa, peste bucatile de peste si se continua inabusirea pana sunt bine patrunse. Separat se prepara sosul marinat din ceapa si morcovii care se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in restul de ulei cu adaos de putina apa sau supa de peste. In timpul inabusirii se pune faina desfacuta in 100 ml supa de peste sau apa si se continua fierberea inabusita. Se adauga pasta de tomate, foile de dafin, piperul boabe, otetul si se continua fierberea cca 15 minute. Cand legumele sint gata se paseaza si se strecoara peste bucatile de peste. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare cca 5-10 minute.
Preparatul se serveste pe platou sau portionat in farfurie, portiile de peste cu sosul respectiv si felia de lamaie deasupra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *