Mazare cu pui

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ingrediente Mazare cu pui:  300 g pui 500 g mazare verde 100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion 1 ceapa mica 1 lingura faina ulei, sare, frunze de patrunjel.

Mod de preparare:
Ceapa se toaca si se caleste in cateva linguri de ulei. Se adauga carnea de pui - pieptul se taie in bucati potrivite, pulpele se pot pune intregi; se adauga si 1/3 lingurita de sare. Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute la foc mic, cu cratita acoperita, apoi se adauga mazarea, apa cat sa cuprinda mancarea si se lasa sa fiarba. Pentru aceasta reteta de mancare se poate folosi mazare proaspata, mazare congelata sau mazare din conserva; daca folosim mazare de la conserva trebuie sa inabusim ceva mai mult timp carnea inainte de a adauga mazarea, pentru ca aceasta este deja fiarta. Dupa aproximativ 1/2 ora se incearca mazarea si carnea daca sunt fierte. Daca au fiert putem adauga sucul de rosii sau bulionul: se dizolva faina in sucul de rosii sau in bulion amestecat cu cateva linguri de sos si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *