Medic cu experienta, caut tara cu bani! - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Medic cu experienta, caut tara cu bani!

Un studiu realizat de Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania trage un semnal de alarma: 70% dintre medici si asistente au de gind sa paraseasca Romania pentru un loc de munca mai bine platit in alte tari. Restul de 30% au facut deja demersuri sau urmeaza sa le faca pentru un job in strainatate. Tendinta de migrare este accelerata de scaderea salariilor cu 25%, pe care sindicatele din sanatate o contesta.
Realizatorii studiului se arata ingrijorati de scaderea salariilor cu 25%, deoarece acest lucru a determinat o crestere a intentiilor de plecare, dar si a demersurilor de a munci in strainatate. „Este de asteptat ca producerea efectelor, respectiv scaderea efectiva a salariilor incepind cu luna august, sa conduca la o crestere si mai mare a intentiei de plecare si a plecarilor efective", sustin reprezentantii Federatiei Solidaritatea Sanitara.
De asemenea, stresul de la locul de munca legat de lipsurile materiale din sistemul sanitar si relatia tot mai proasta dintre medic si pacient determina cadrele medicale sa migreze in alte tari.

Sursa: monitorulcj.ro

16.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *