Mediul rural si-a marit rata de absorbtie a fondurilor europene

Economie  |  0 comentarii

Romanii cu afaceri in mediul rural pare ca s-au pus pe traba si cauta sa acceseze tot mai des fondurile europene alocate prin PNDR. Ministerul Agriculturii si Dezvoltatii Rurale, Daniel Constantin, precizeaza ca s-au "inghitit" mai bine de 4,8 miliarde de euro, ceea ce inseamna un grad de absorbtie de 55%.

"Până în prezent avem un grad de contractare de 74% pe fondurile europene pe dezvoltare rurală şi un grad de de absorbţie de 55%. Acest lucru arată că infuzia de capital în mediul rural este de 4,8 miliarde de euro. Trebuie să vorbim nu numai de suma atrasă ci şi de faptul că avem peste 130.000 de proiecte depuse la APDRP", a precizat Constantin.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat joi campania de informare "PNDR vine în satul tău", care presupune derularea unui circuit naţional de informare a beneficiarilor PNDR 2007-2013 privind derularea fondurilor europene acordate prin PNDR.

Campania se va realiza sub forma de caravană informativă, în cadrul căreia 15 rulote expoziţionale vor parcurge un traseu prin toate judeţele ţării. Aceste caravane vor efectua săptămânal deplasări în peste 3.200 de comune, timp de 10 luni, astfel încât să poată oferi informaţii către 160.000 de beneficiari ai PNDR cât şi publicului larg.

Obiectivul principal al campaniei este creşterea indicelui de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *