Melci în cochilie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg.melci cu cochilie sau 400 g carne de melc si aproximativ 200 g cochilii de melci, 50 g unt, 1 kg sare macinata, 1 lingurita de patrunjel verde tocat fin, 1/2 lamaie, 4-5 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Daca procuram melcii proaspeti, va trebui sa ii oparim cu apa si otet (1 pahar de otet la 1 litru de apa). Ii punem apoi la fiert 10-15 minute, dupa care ii racim in apa cu otet. Cu ajutorul unei furculite scoatem melcii din cochilie, apoi indepartam partea inchisa la culoare(intestinele). Ii trecem din nou prin apa si otet, pana aceasta iese limpede (cam 5-6 ape). Daca procuram melcii congelati si cochiliile uscate, vom avea grija sa spalam sub jet de apa fiecare cochilie de melc (acestea se pot fi folosite de mai multe ori). Usturoiul il zdrobim, apoi cu cele 2 linguri de ulei si putin piper il frecam pana devine ca o crema. Din aceasta compozitie adaugam cate putin in fiecare cochilie. Introducem apoi in fiecare cochilie cate o bucata de carne de melc, putin patrunjel, cateva picaturi zeama de lamaie si acoperim totul folosindu-ne de un cutit cu un strat de unt.Intr-o tava rasturnam sarea si o netezim. Asezam cochiliile de melc in asa fel incat partea deschisa sa fie indreptata in sus pentru a nu se risipi sosul in tava. Se introduce tava la cuptor la 150 grade celsius pentru 30 de minute.
Melcii in cochilie se servesc fierbinti alaturi de un sos de usturoi cu iaurt.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *