Melcisori cu mere nuca branza

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Melcisori cu mere
Ingrediente:
Aluat: 150 g iaurt, 60 ml ulei, 70 g zahar, 300 g faina, 1 pachet praf de copt, coaja de la o 1 lamiie.
Umplutura: 400 g mere curatate, 1 lamiie - sucul si coaja, 30 g zahar, 40 g srafide, 75 g migdale sau nici zdrobite.
Mod de preparare:
Merele curatate se taie marunt si se pun la fiert cu sucul de lamiie si zaharul cca. 5 min.dupa care se adaoga stafidele si migdalele sau nucile zdrobite si coaja de lamiie dupa care totul se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si din toate ingredientele se framinta un aluat care se intinde sub forma de dreptunghi cu dimensiunile de cca. 30/35 cm.Se aseaza umplutura si se ruleaza precum o rulada. Se taie din aceasta rulada felii de ca. 2 cm latime si se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie pargament.Intre melcisorii asezati pe tava se lasa distanta mai mare, deoarece la coacere ei isi maresc volumul. Acestia se ung dupa preferinta cu lapte, cu ou, cu marmelada incalzita si se presara dupa preferinta cu zahar tos, nuca-migdale macinate sau fulgi de cocos. Sau dupa coacere se amesteca suc de lamiie cu zahar, se ung melcisorii si se lasa sa se usuce. Totul se coace in cuptorul preincalzit cca.20-25 min. la o temperatura de 200C°.


Melcisori cu nuca
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g zahar, 160 g unt sau margarina.
Pentru umplutura: 115 g ciocolata, 50 g unt, 115 g samburi de nuca, esenta de vanilie, 1/4 lingurita scortisoara + faina pentru planseta.
Mod de preparare:
Aluatul: Se framanta un aluat fraged din faina, zahar, unt (margarina) si galbenusuri, se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la frigider.
Umplutura: Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe baia de apa impreuna cu untul.
Se macina nuca cat mai fin si se incorporeaza in ciocolata topita impreuna cu esenta de vanilie si scortisoara pisata.
Se framanta amestecul de ciocolata + nuca cu o treime din aluatul fraged, iar restul de aluat se intinde pe planseta infainata in forma de dreptunghi cu laturile de circa 30 x 40 cm.
Aluatul amestecat cu ciocolata + nuca se intinde si el, tot in forma de triunghi, dar cu laturile ceva mai mici, si se aseaza peste aluatul neted (marginile raman neacoperite).
Se ruleaza aluaturile suprapuse pe lung, se inveleste sulul intr-o folie de plastic si se tine peste noapte la frigider.
A doua zi, se incinge cuptorul la 180 grade C, se taie sulul de aluat in felii groase de 1/2 cm si se aseaza pe rand pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se coc 10-12 minute si se lasa sa se raceasca.


Melcisori umpluti cu branza si prune
Ingrediente:
1 1/2 ceasca faina, 1 lingura praf de budinca (de vanilie), 90 g unt, 1/4 ceasca zahar tos fin, 1 galbenus, 3-4 linguri lapte.
Pentru umplutura: 250 g branza de vaci, 1/3 ceasca zahar tos fin, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 ceasca prune fara samburi - taiate marunt.
Mod de preparare:
Se unge o tava de 32x28 cm cu ulei sau cu unt topit. Se pun in mixerul de bucatarie faina, praful de budinca, untul si zaharul, se amesteca circa 15 secunde, pana se obtine un aluat faramicios, dupa care se adauga laptele si galbenusul si se framanta inca 15 secunde ca sa se lege. Se pune aluatul pe planseta infainata, se framanta repede cu mana inca un minut, pana ce devine elastic si se intinde in forma de dreptunghi cu laturile de 32 si 28 cm.
Se prepara umplutura amestecand - intr-un castron - branza de vaci, zaharul si coaja de lamaie, pana ce se obtine o crema. Se intinde peste aluat si se presara peste ea prunele taiate.
Se ruleaza aluatul din capatul laturii lungi pana la mijloc, se face acelasi lucru si pornind din celalalt capat (se obtin 2 rulouri) si se tine 30 de minute la frigider ca sa se intareasca. Se incinge cuptorul la 180 grade C, se taie fiecare rulou in rondele groase de 1,5 cm si se aseaza pe tava unsa, lasand distanta suficienta intre ele. Se dau la cuptor, se coc 15 minute si dupa ce s-au rumenit se scot si se lasa sa se raceasca.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *