Mere in boccele
Mod de preparare:
Curatati merele. Taiati-le in cubulete. Stropiti-le cu suc de lamaie. Puneti-le sa se caleasca in untul incins. Stropiti-le cu rom. Acoperiti vasul cu un capac si lasati sa mijoteasca 5 minute.
Trageti vasul deoparte si adaugati dulceata. Amestecati-o in compozitie si lasati-o sa se raceasca.
Porniti cuptorul. Tapisati o tava cu hartie de pergament.
intindeti aluatul de foetaj si taiati-l in patru patrate.
Puneti merele amestecate cu dulceata in mijlocul fiecarui patrat. Aduceti colturile spre centru (cum se leaga bocceaua) si lipiti-le cu galbenusul diluat cu o lingura de apa rece (aplicati-l cu o pana de gasca sau cu o pensula pe fiecare colt, apoi lipiti-le unul peste altul).
Bagati tava in cuptor la 210 grade C si lasati prajiturile sa se coaca pana se umfla si se auresc.
Lasati-le sa se raceasca. Pudrati-le cu zahar tos si serviti-le alaturi cu frisca.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol