Merlucius împachetat la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
4 pesti a 250 g fiecare, 1 ceapa, 100 g masline negre, 1 lamaie, 1 crenguta de cimbru, 1 ardei iute (rosu) uscat, 3 linguri ulei, sare, piper.
Pentru sos: 5 linguri ulei de masline, 1 lamaie, 10 fire de patrunjel, sare, piper.
 Mod de preparare:
Se despica pestii (fara cap), se curata, se indeparteaza aripioarele, se spala bine sub jetul de apa rece, se lasa sa se scurga, se sareaza si se pipereaza pe dinauntru. Se curata ceapa si se toaca marunt. O lamaie (intreaga), curatata de coaja, se taie felii si se indeparteaza samburii. Se ung cu ulei doua coli mari de hartie sulfurizata (de calc) si se asaza una peste alta intr-o tava. Se introduce cate-o felie de lamaie in burta fiecarui peste, dupa care acestia sunt asezati la mijlocul tavii. Se stropesc cu uleiul ramas, se pun in tava si maslinele si deasupra se presara cimbrul si piperul macinat. Se impacheteaza pestii in hartia din tava, se baga la cuptor si se lasa sa se patrunda bine circa 20 de minute. Intre timp, se prepara sosul, amestecand uleiul cu zeama de lamaie si adaugand sare, piper si patrunjelul tocat. Cand pestele este gata, se aseaza “pachetul” pe un platou fierbinte si se serveste cu sosul alaturi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *