Merlucius cu mere - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
600 g trunchi de merlucius (fara cap), 4 mere, 8 cepe mici, 1 lingura miere de salcam, zeama de la o portocala, 2 linguri ulei, 40 g unt, sare, piper.
Mod de preparare:
 
Taiati pstele pe burta pana ce ajungeti la coloana vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar.
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o 5 minute la foc mic, in uleiul incins. Adaugati mierea, sarea si piperul si lasati sa fiarba inca un sfert de ora.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si prajiti-le 5 minute in unt.
Asezati-le pe fundul unei forme de budinca, puneti deasupra fileurile de peste, sarati si piperati.
Peste peste imprastiati ceapa tocata si calita, stropiti merele cu zeama de portocala, bagati merluciul la cuptor, lasati-l sa se patrunda 15 minute si serviti-l imediat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *