Midii cu legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
450 g midii, 2 morcovi, 300 g fasole verde, 500 g broccoli, 100 g boabe de porumb, 3 cartofi, 2 ardei capia roşii, 1 ceapă, usturoi, 1 frunză de dafin, oţet balsamic, oregano uscat, 250 ml vin alb, inele de calamari.
Mod de preparare:
 
Midiile se decongelează şi se scurg de apă. Într-o oală, se pun la fiert vinul alb, frunza de dafin, sarea, piperul şi un litru de apă.
Cînd a început să clocotească, se pun midiile, o lingură de oţet balsamic şi o linguriţă de ore­gano. Se fierb 10-15 minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare.
Broccoli, morcovii şi fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierb in apă cu sare. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi.
Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se toacă în cubuleţe şi se pun la călit in ulei încins.
Se adaugă ardeii capia tăiaţi mărunt, se călesc încă cinci minute, se adaugă legumele fierte şi boabele de porumb.
Se prăjesc timp de zece mi­nute, se adaugă midiile, verdeaţa tocată, sarea şi piperul. Se amestecă, se opreşte focul şi se servesc imediat.
Se mai pot adăuga inele de calamar fierte în prealabil.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *