Midii cu legume picante - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
500 g ciuperci, 500 g midii decorticate, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin alb, 2 dovlecei, 1 vînătă, 2 ardei graşi roşii, 1 ardei gras ver­de, praz, 1 ardei iute, cimbru uscat, oţet balsamic, sare, piper, suc de lămîie, sos de soia.
Mod de preparare:
 
Midiile se pun la fiert împreu­nă cu jumătate din vinul alb, două căni de apă, sarea, piperul şi o lingură de oţet balsamic. Cînd sînt fierte, se lasă într-o strecurătoare şi se acoperă cu un capac.
Se curăţă un fir de praz, se taie mărunt şi se pune într-un castron.
Dovleceii şi vînăta se spală, se taie în cubuleţe şi se aşează într-un castron împreună cu ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate felii.
Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul şi se căleşte pînă cînd devine sticlos.
Se pun ardeii, dovleceii şi vînăta, se călesc timp de cîteva minute şi se adaugă restul legumelor.
Se toarnă vinul rămas, se condimentează, se adaugă jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă. Se pun midiile, cimbrul şi se mai fierbe încă cinci minute.
Se servesc fierbinţi, stropite cu suc de lămîie sau sos de soia.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *