Midii cu piure de cartofi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
4 cartofi, 2 cepe, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 roşii, 300 g midii, 50 g unt, ulei de măsline, 50 ml smîntînă, 250 ml vin alb, 1 lingură sos pesto de busuioc, busuioc verde, salată verde, sare, piper.
 Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie în cuburi. Într-o cratiţă, se înfierbîntă două linguri cu ulei şi untul. Se adaugă o ceapă tăiată rondele şi rădăcina de pătrunjel tăiată în cubuleţe.
Se călesc timp de cinci minute, se adaugă cuburile de cartofi, sare, piper şi 500 ml apă. Se lasă la fiert timp de 20-30 de minute, se opreşte focul şi se mixează legumele.
Se adaugă smîntîna, se condimentează dacă este nevoie şi se acoperă cratiţa cu un capac ca să stea cald.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în cubuleţe şi se pun intr-o cratiţă. Se adaugă ceapa rămasă tocată mărunt, sare, piper şi puţin ulei.
Se fierbe totul, se mixează şi se adaugă verdeaţă tocată.
Midiile se fierb timp de cinci minute într-un vas în care se află vinul alb şi 250 ml apă.
Se servesc cu sos pesto, salată verde şi lipii cu busuioc.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *