Mini-briose cu ciocolata
3 oua, 150 g unt, 120 g zahar, 300 g faina, 1 banana, 100 g crema de ciocolata din comert, 3 cuburi de ciocolata neagra, zahar vanilinat, coaja rasa de la 1/2 portocala, lichior de ciocolata, praf de copt, esenta de rom, sare, alune, menta.
Mod de preparare:
Doua cuburi de ciocolata se taie an bucati mici si se pun pe o farfurie. antr-un vas, se mixeaza untul cu zaharul tos si zaharul vanilinat pana cand totul devine ca o crema.
Se adauga crema si o lingura de lichior de ciocolata, coaja de portocala, esenta de rom, un praf de sare si banana taiata an felii sau an cubulete.
Separat, se mixeaza ouale pana cand asi dubleaza volumul. Se toarna peste compozitia de unt, se adauga faina amestecata cu o lingurita de praf de copt si se mixeaza.
Se ung cu ulei forme de briose din hartie, se aseaza antr-o tava si se pune an fiecare forma compozitie cu o lingurita. an mijlocul fiecarei forme, se pune cate un cubulet de ciocolata si deasupra cate o aluna.
Se introduce tava an cuptorul ancins si se coc timp de 20-25 de minute la foc mediu. Cand sant gata, se lasa sa se raceasca si deasupra se decoreaza cu gratar de ciocolata din cubul ramas.
an compozitie, mai putem adauga menta.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol