Mirajul si tragedia drogurilor: de la placere la durere

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Mirajul si tragedia drogurilor: de la placere la durere

Cum actioneaza de fapt drogurile? Pe langa faptul ca dau dependenta, care sunt exact consecintele lor asupra organismului uman? Si e adevarat ca distrug iremediabil neuronii? Iata cum functioneaza si unde te poate duce cautarea placerii artificiale.
Toate drogurile din lume
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sunt substante psihoactive toate cele care, atunci cand sunt consumate, sunt capabile sa modifice echilibrul psiho-fizic al unui individ. Aceste substante actioneaza in creier asupra mecanismelor care in mod normal regleaza comportamentul, gandirea si motivatia. "Sunt cinci substante naturale mari si late din care provin toate celelalte:
   1. alcoolul,
   2. cocaina,
   3. morfina/heroina,
   4. cannabisul
   5. si nicotina" a explicat intr-un articol aparut in revista italiana Focus, profesorul Gian Luigi Gessa, specialist in neuro-psiho-farmacologie si profesor la Universitatea Cagliari. Prin urmare, toate celelalte droguri, numite si droguri de sinteza (sau de autor), se limiteaza la imitarea efectelor si caracteristicilor acestora. Asa sunt de exemplu benzodiazepinele, utilizate in anumite medicamente antidepresive: imita actiunea alcoolului asupra creierului fara a produce si efectele pe care abuzul de alcool le exercita asupra ficatului.

sursa: descopera.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *