Mix de fasole cu creveţi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
500 g fasole verde, 500 g fasole albă, 500 g creveţi decorticaţi, 2 ardei capia roşii, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, usturoi, ardei iute, 1 lămîie, 300 ml vin alb, o frunză de dafin, oţet balsamic, sare, piper, busuioc, ulei, boia iute.
Mod de preparare:
Creveţii se decongelează, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron.
Într-o oală, se pun la fiert vinul alb, un litru de apă, boabele de piper, frunza de dafin şi o lingură de oţet balsamic.
Cînd amestecul de vin şi apă a început să clocotească se adaugă creveţii şi se fierb cinci minute. Se scot cu o spumieră, se pun într-un castron şi se ţin la cald.
Cele două tipuri de fasole se spală, se fierb în apă cu sare şi se scurg. Cepele şi patru căţei de usturoi se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se prăjesc cinci minute la foc iute.
Se adaugă fasolea, creveţii şi sucul de lămîie. Se condimentează, se presară busuioc şi se prăjesc timp de cinci minute.
Ardeiul iute se poate înlocui cu un vîrf de cuţit de boia iute.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *