Model de test Pisa 2009

Invatamant Gimnazial  |  1 comentarii

Free download ( descarca gratuit ) model de test Pisa 2009 ( subiecte 2010.edu.ro ). Daca te intrebi pe ce siteuri gasesti teste Pisa, ei bine unul din ele este model-de.ro, chiar la aceasta pagina.

PISA utilizează teste scrise cu durata de două ore pentru fiecare elev. Itemii testului sunt o combinaţie de itemi cu alegere multiplă şi întrebări solicitând elevilor să-şi construiască propriile răspunsuri. Itemii sunt organizaţi în grupuri pe baza unui pasaj caracterizând o situaţie de viaţă reală. Este acoperit un total de aproximativ şapte ore de itemi ai testului, diferiţi elevi răspunzând unor combinaţii diferite de itemi. Elevii răspund şi unui chestionar de mediu, care durează 20-30 de minute şi oferă informaţii despre ei şi despre familiile lor. Directorii de şcoală răspund unui chestionar de 20 de minute despre şcolile lor.

Ce urmaresc testele PISA:
  • "Alfabetizarea matematică este capacitatea individului de a identifica şi de a înţelege rolul pe care îl joacă matematica în lume, de a face judecăţi bine fundamentate, de a utiliza şi de a se angaja matematica în moduri care răspund nevoilor vieţii individului, în calitatea sa de cetăţean constructiv, implicat şi reflexiv".
  • "Rezolvarea de probleme este capacitatea individului de a utiliza procesele cognitive pentru a face faţă şi a rezolva situaţii reale, transdisciplinare în care calea soluţiei nu este evidentă imediat şi în care domeniile alfabetizării sau ariile curriculare care ar putea fi aplicabile nu pot fi încadrabile în domeniul matematicii, al ştiinţelor sau al citirii / lecturii."
  • "Alfabetizarea la citire / lectură este înţelegerea, utilizarea, şi reflecţia asupra textelor scrise, pentru a-şi atinge scopurile, pentru a-şi dezvolta cunoştinţele şi potenţialul şi pentru a participa la viaţa socială."
  • "Alfabetizarea ştiinţifică este capacitatea de a utiliza cunoştinţele ştiinţifice, de a identifica întrebările şi de a formula concluzii pe baza datelor, cu scopul de a înţelege şi de a sprijini luarea deciziilor despre lumea naturii şi despre schimbările făcute prin activităţile omeneşti".

Alte informaţii despre Programul PISA pot fi găsite pe site-ul: http://www.pisa.oecd.org
Comentarii facebook

1 Comentarii la articol

  • 14 Septembrie 2010, 12:47

    1

    cand vor fi afisate modele sdmitere 2011 liceu? angela

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *