Muşchi de porc cu sos de hrean - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
 1 kg muschi de porc, 2 l zeama de varza, 100 g slanina, 1 capatana de usturoi, 5 bucati hrean, 300 g smantana, 100 g miere, 1 lingurita de otet de mere, sare, piper, o punga de verze de Bruxelles congelate.
 Mod de preparare:
Speli carnea si o pui la fiert in zeama de varza, cu 4-5 catei de usturoi. In acest timp cureti hreanul, il dai pe razatoarea cu ochiuri mici si-l amesteci cu mierea, smantana, otetul si potrivesti gustul de sare si piper. Tai apoi slanina bucatele si cureti usturoiul. Dupa ce a fiert carnea, o lasi putin sa se raceasca si o impanezi cu slanina si catei de usturoi. O asezi intr-o tava cu putin ulei, potrivesti de sare si piper si o dai la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a rumenit, o dai la rece, apoi o tai felii si o aduci la masa cu sosul de hrean si garnitura de verzisoare fierte in apa cu sare.
Din cand in cand stropeste carnea cu sosul din tava ca sa nu se usuce cat sta la cuptor.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *