Mult râvnitele terenuri de la Metro au devenit groapa de gunoi si tapsan de pascut oile

Stiri Suceava  |  0 comentarii

Mult râvnitele terenuri de la Metro au devenit groapa de gunoi si tapsan de pascut oile

Vânzarile de terenuri în municipiul Suceava si în zonele limitrofe nu mai reprezinta de mult o oportunitate pentru cei care vor sa faca bani frumosi din afacerile imobiliare. Chiar daca unii proprietari continua sa traga de pret si cer la aceeasi bani ca înainte de criza sau chiar mai mult, amploarea vânzarilor de parcele a scazut considerabil. Cea mai abrupta cadere a fost înregistrata în zona Metro, cea care cu câtiva ani în urma era privita ca o veritabila afacere din care multi oameni au scos bani grei. În zone precum Ipotesti sau Moara ori chiar Scheia înca se mai vând unele parcele de teren si persoane interesate sa cumpere întreaba din când în când pe la agentiile imobiliare care sunt oportunitatile. În ce priveste zona Metro, lucrurile stau diferit pentru ca din cei în ce mai putini sunt cei care vor sa mai cumepere terenuri la iesirea din municipiul Suceava spre Falticeni.
Peste 80 de hectare stau si acum si asteapta investitori care însa nu mai vin. Semnale despre un eventual esec al speculei cu terenuri din zona situata la iesirea din Suceava spre Falticeni au început chiar cu un an sau doi înainte de criza. Atunci se spunea ca, de fapt, problema pentru care apareau din când în când mici blocaje ar fi faptul ca înca terenul respectiv era în extravilanul localitatii si prin urmare nu era prevazuta o documentatie precisa cu privire la viitoarea destinatie a suprafetelor respective.
Unii cumparatori au trecut peste aceste inconveniente si au luat una sau mai multe parcele de teren platind nu de putine ori sume foarte mari de bani cu care puteau sa cumpere o suprafata de cel putin doua, daca nu chiar trei ori, mai mare în alte zone ale Sucevei. Dupa un timp, cele 86 de hectare de teren au fost trecute din extravilan în intravilan si s-a facut un Plan de Urbanism Zonal, conform caruia toate cladirile din zona respectiva trebuiau sa aiba regim de înaltime maxim P^2, la care puteau sa se adauge cel mult înca doua etaje, numai daca proprietarii terenului prezentau studii de luminzitate din care sa rezulte ca noua cladire nu va afecta pe cele învecinate.

sursa: obiectivdesuceava.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *