Musaca de peşte cu vinete - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
800 g macrou, 3 vinete, făină, ulei pentru prăjit vinetele.
Pentru sosul alb: 1/2 pahar lapte, 1 lingură făină, 3 linguri unt, 2 ouă.
Pentru sosul de roşii: 500 g roşii, 150 ml ulei, 3-4 căţei de usturoi, cimbru, sare.
 Mod de preparare:
Cureţi vinetele, le tai pe lung, le presari cu sare şi după 1/2 de oră le speli şi le storci. Le dai prin făină, le prăjeşti în ulei şi tapetezi cu ele o formă unsă cu unt. Tai peştele felii, îl fierbi 2 minute în puţină apă cu sare, îi scoţi oasele şi îl aşezi peste vinete.
Pregăteşti apoi sosul: dizolvi făina în laptele rece, îl pui pe foc şi amesteci continuu timp de 10 minute. Adaugi untul, dai cratiţa deoparte şi laşi să se răcească, după care o amesteci cu ouăle crude. Torni compoziţia peste vinete şi peşte şi dai musacaua la cuptor, la foc potrivit, 1/2 de oră.
Separat, căleşti roşiile în ulei cu cimbru şi usturoi tocat, treci sosul prin sită şi îl pui peste musaca în fiecare farfurie.
Se serveşte atît caldă, cît şi rece, cu mamaliguţă caldă.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *