Musaca moldoveneasca cu carne de vita

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Ingrediente Musaca moldoveneasca cu carne de vita: 2kg cartofi 1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere) 1 ceapa mijlocie 1 lingurita boia de ardei dulce sare, piper 1 ligura unt/margarina 2 linguri smantana 1 lingura ulei 100 g branza mozzarella/cascaval.

Mod de preparare:
cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust). Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita. intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure. Atentie!!! Tava NU SE UNGE! Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste. Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *