Muzeul Judetean Arges este cladit din piatra de acum 60 de milioane de ani - Ziare Pitesti

Stiri Arges  |  0 comentarii

Muzeul Judetean cladit din piatra de acum 60 de milioane de ani

Fatada cladirii vechi a Muzeului Judetean Arges, stalpii de sustinere si scarile sunt toate construite din piatra de Albesti, locul unde esra exploatata cu ani in urma cea mai frumoasa piatra pentru diverse constructii.
Fosile ale unor vietati care au trait acum 60 de milioane de ani pot fi vazute si acum, „prinse" in piatra din care au fostslefuite treptele institutiei. Multe dintre cladirile vechi din Arges au fost lucrate folosind acest tip de piatra, „extrasa" din cariera de la Albesti de Muscel. Mausoleul de la Mateiasi, Castrul Roman Jidava si Cladirea fostei Prefecturi din Pitesti sunt doar cateva exemple.
Cladirea Muzeului Judetean Arges, aripa veche a fost ridicata in 1899, dupa planurile arhitectului Dumitru Maimarolu, fiind folosita piatra de alvesti, iar pentru imbinari lemnul. „Si acum, cand trece cate un camion mai greu pe strada, se resimt vibratiile in cladire si asta pentru ca intre etaje, s-a folosit lemnul. Acestea erau materialele de contructie la acea perioada.", spune directorul adjunct al institutiei.Scheletele micilor vietati care acum 60 de milioane de ani traiau in mare s-au conservat perfect, treptele institutiei devenind astfel un fel de exponat in sine.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *