Napolitane cu foi

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Napolitane cu foi:
Pentru napolitane cumpar de obicei foile din comert insa fiti atente pentru ca sunt 2 marimi de foi: unele mari, putin mai mari decat o tava de cuptor si altele sunt mai mici cam cat tava mijlocie de la cuptor. Reteta mea este pt foile mari, pt celalalte tipuri de foi nu ramane decat sa adaptati cantitatile. - un pachet de foi de napolitane - 600g nuca macinata - 4 oua - 400g de zahar - un unt - 2 fiole esenta de vanilie - 2 fiole esenta de rom.

Mod de preparare:
Intr-o oala mare pusa in bain-marie (respectiv intr-o oala si mai mare umpluta pe jumatate cu apa, astfel incat compozitia sa se faca la aburi) se topeste la foc foarte mic untul. Apoi se adauga ouale batute ca pt omleta, foarte incet si amestecand in continuu ca sa nu se stranga ouale. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana se topeste. Cand s-a topit si zaharul adaugam esentele, la sfarsit se pune nuca si se omogenizeaza bine. Se mai tine pe foc 2-3 minute amestecand incontinuu ca sa se caramelizeze compozitia. Se ung foile cu crema in strat potrivit si la sfarsit se pune o greutate peste ele (eu pun un fund de lemn). Se lasa asa cam o ora. Atata e de spus, restu gustati voi! Pofta buna!

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *