Nebunia caselor de marcat

Stiri Craiova si Dolj  |  1 comentarii

Nebunia caselor de marcat

Mii de comercianti doljeni au la dispozitie mai putin de 24 de ore sa modifice TVA de la 19% la 24%, pentru ca de joi dimineata orice bon fiscal emis de entitatile economice trebuie sa afiseze noua taxa pe valoarea adaugata introdusa de guvern de la 1 iulie.
Ordonanta de urgenta care introduce cota marita de TVA de la 19% la 24% obliga toate firmele si persoanele fizice autorizate platitoare de TVA sa-si modifice rapid casele de marcat fiscale. Firmele care vând marfa cu amanuntul au la dispozitie mai putin de 24 de ore sa mearga la firma de la care au cumparat casa de marcat sau la societatea specializata care se ocupa de service-ul acestora pentru a modifica în memoria acestora TVA de la 19% la 24%.
OUG nr. 58/2010 care a modificat Codul Fiscal a fost publicata în Monitorul Oficial luni, 28 iunie, astfel ca mediul privat a avut la dispozitie doar 48 de ore sa schimbe memoria caselor de marcat. Însa multi au realizat abia ieri ca trebuie sa opereze modificari la casa de marcat, astfel ca mii de societati mai au la dispozitie doar o zi sa se programeze la firma de service si sa i se opereze ceea ce solicita. Fiscul nu scuza pe nimeni, toata lumea trebuie sa emita bonuri fiscale care sa evidentieze cota marita de TVA. Potrivit datelor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, în judet activeaza aproape 12.000 de entitati economice platitoare de TVA. Teoretic, 12.000 de firme trebuie sa-si modifice în 24 de ore casele de marcat fiscale. Pot fi firme care au puncte de lucru, deci au mai multe case de marcat. Numai ca societatile specializate în modificarea memoriei caselor de marcat se numara pe degete. Exista service-uri din Craiova care au mii de case de marcat pe piata. Cei care nu au posibilitatea sa-si schimbe peste noapte softul casei de marcat pot vinde marfa pe factura si încaseaza banii pe chitanta, pentru a nu emite bon fiscal cu TVA redus.

sursa: gds.roComentarii facebook

1 Comentarii la articol

  • andrei

    01 Iulie 2010, 13:31

    1

    Modific cota T.V.A de la 19% la 24% contra cost pentru modelele de casa de marcat Datecs din serrile: MP55, MP55-B, MP 500 TR, DP50, DP 50-D. Oferta la 50% din pretul pietei!! Pret: 25 lei/ 50 lei la sediul clientului(mun Iasi si zona metropolitana), jud Iasi neg. Contact: tel:Orange: 0740270022 RDS: 0770341848 ym: andi_guess

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *