Negresa cu nuci

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Prajitura negresa
Ingrediente :
500 g zahar tos 1/2 pahar lapte (6 linguri) 3 linguri cacao 1 pachet unt sau margarina 5 oua 200 g faina 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat optional: nuci, stafide Glazura: 100 g ciocolata, 60g zahar, 35 ml apa, 35 g unt
Mod de preparare negrese:

1. Se amesteca praful de copt in faina. 2. Se pun la fiert 350 g de zahar, laptele, 3 linguri de cacao. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca in compozitia de prajitura untul si galbenusurile. 3. Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar. 4. Compozitia de prajitura Negresa se amesteca in albusurile batute spuma, deodata cu faina si nucile sau stafidele. Amestecarea se face usor, cu telul, pentru a pastra spumoasa compozitia. 5. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si se da la cuptor. Prajitura Negresa poate fi glazurata cu ciocolata. Pentru a prepara glazura prajiturii se pune apa la fiert intr-un ibricel, impreuna cu zaharul, amestecand pentru ca zaharul se dizolve complet. Trebuie sa avem pe aragaz un castronel cu apa clocotita, tinut pe foc. Cand zaharul este dizolvat, adaugam untul si ciocolata in ibricelul in care fierbe apa cu zahar, apoi luam ibricul de pe foc si il punem in castronul cu apa care clocoteste si il tinem la bain-marie (altfel glazura se prinde). Continuam sa amestecam repede, pana cand ciocolata este complet topita si integrata in glazura. Se toarna glazura de ciocolata fierbinte peste prajitura Negresa. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se poate taia.



Negresa cu nuci
Ingrediente:
100 g unt, 2/3 ceasca zahar tos, 3/4 ceasca apa, 1/4 ceasca stafide, 2 cesti faina, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara pisata, 1 lingura cacao pudra, 1/2 ceasca nuca macinata, 1/4 ceasca bucatele de ciocolata, 20 jumatati de samburi de nuca (intregi).
Pentru glazura: 60 g unt, 3/4 ceasca zahar pudra, 1 lingura cacao pudra, 1-2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge o tava dreptunghiulara de 27 x 18 cm cu ulei si se tapeteaza pe fund si pe margini cu hartie de copt, care se unge si ea. Se pun pe foc, intr-o craticioara, untul, apa, zaharul si stafidele, se lasa circa 5 minute, amestecand intruna, ca sa se dizolve zaharul, si se iau de pe foc.
Intr-un castron se cern faina, praful de copt, praful de cacao si scortisoara, se adauga ciocolata, nuca macinata si samburii de nuca intregi si se face la mijloc o gropita in care se pune untul cu stafidele (luate de pe foc). Se amesteca bine, se toarna compozitia in tava, se da la cuptor si se coace 30 de minute. Se lasa sa se raceasca circa 20 de minute in tava, dupa care se rastoarna si se pune deoparte.
Pentru glazura: se freaca untul pana ce devine cremos, se adauga zaharul, praful de cacao si laptele, se amesteca bine si se intinde glazura peste prajitura rece.
Se taie romburi si se orneaza cu bucatele de nuca.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *