Nokia produce mobile inteligente la Jucu, in judetul Cluj - Ziare Cluj Napoca

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Nokia produce mobile inteligente la Jucu

Nokia, producatorul finlandez de telefoane mobile, poate asambla, de la mijlocul acestui an, la fabrica de la Cluj, mobile cu functii complexe. Oficialii Nokia spun ca au trecut de la productia de telefoane simple la unele mai avansate, la doi ani dupa inaugurarea fabricii din Cluj.
Mobilele cu functii complexe precum camera foto, e-mail sau acces la internet sunt acum produse si de romani in fabrica de la Jucu, din judetul Cluj. Dupa ce, in 2008, a fost inaugurata prima serie de mobile Nokia „made in Romania", directorul financiar al companiei spune ca producatorul a trecut la ansamblarea de telefoane apropiate de cele inteligente.
In primul trimestru din acest an, telefoanele mobile produse aici au ocupat locul doi in totalul exporturilor. Astfel, mobilele au inregistrat o crestere de 50% fata de anul trecut ajungand la un export total de 300 de milioane de euro, potrivit datelor Institutului National de Statistica. La nivel global, compania a vandut peste 107 milioane de mobile in primele trei luni din 2010, potrivit Bloomberg. Competitorii sai sunt Samsung, LG, Research in Motion si Sony Ericsson.

Sursa: Adevarul

29.09.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *