Noua strategie nationala împotriva inundatiilor: Porumb în calea apelor - Ziare Galati

Stiri Galati  |  0 comentarii

Noua strategie nationala împotriva inundatiilor
Porumb în calea apelor

Saptamâna trecuta, Guvernul a adoptat Strategia Nationala de gestionare pe termen mediu si lung a riscului de inundatii. Strategia, ale carei obiective sunt reducerea numarului de persoane expuse riscului de inundatii, reducerea vulnerabilitatii comunitatilor expuse la inundatii si reducerea suprafetelor inundabile, implica investitii de 17 miliarde de euro, programate pâna în anul 2035.
O parte din aceste investitii va fi dirijata catre consolidarea digurilor de pe principalele cursuri de apa din România, luându-se în calcul cotele si debitele record atinse în ultimii ani, net superioare celor pentru care au fost proiectate constructiile hidrotehnice pe vremea lui Ceausescu.
Faptul ca digurile ridicate de fostul dictator au nevoie de un „up-grade” serios s-a vazut cel mai bine vara aceasta, când unele au fost rupte de puhoaie.
Însa, departe de Palatul Victoria si de Strategia Nationala de prevenire a inundatiilor coapta de Cabinetul Boc, se întâmpla lucruri greu de înteles cu digurile care ar trebui sa fie consolidate cu roabe de euro pentru a rezista viitoarelor inundatii.

sursa: viata-libera.ro

20.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *