O inginera a realizat un proiect prin intermediul caruia va reabilita cateva locuinte din Sibiu declarate monumente istorice - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Case vechi din Marginime, restaurate ca la carte

O inginera a realizat un proiect prin intermediul caruia va reabilita cateva locuinte din Sibiu declarate monumente istorice. Lucrarile vor respecta tiparul constructiilor din secolul al XIX-lea. Ideea de a da o fata noua unor case traditionale romanesti sau sasesti i-a venit Danielei Coman dupa ce a vrut sa cazeze intr-o pensiune din zona Sibiului niste prieteni greci.
Ilie si Paraschiva Ciociu sunt fericitii castigatori ai unei renovari gratuite a casei. Si-au cumparat in 1990 o casa de chirpici, deteriorata, care ulterior au descoperit ca este monument istoric. Acum, ei sunt beneficiarii unui proiect intitulat ‚ÄěCase uitate in Marginime", care vizeaza reabilitarea a trei case traditionale din lemn, din judetul Sibiu.
Ilie si Paraschiva au 5 copii. Toata viata au muncit din greu pentru a le asigura o paine pe masa. Lucrurile au inceput sa intre pe un fagas normal in 1990, atunci cand au reusit sa cumpere un camin pentru intreaga familie. Nu era mult, era una dintre cele mai subrede case din satul sibian Poplaca, cu doua odai mici, de mai putin de 30 de metri patrati amandoua, cu ferestre marunte, cat doua guri de aerisire. Dar era a lor si erau fericiti cu ce aveau.

Sursa: Adevarul

29.09.2010

 

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *