Omleta dulce cu lichior de portocale

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Omleta dulce cu lichior de portocale
Ingrediente:
8 oua, 40 g unt, 1 lingura esenta de vanilie, 50 g zahar pudra, 50 g zahar tos, 3 linguri lichior (amarui) de portocale, coaja de la o portocala, sare.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 160 grade C.
Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, lichiorul si esenta de vanilie, pana ce amestecul devine spumos. Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un varf de cutit de sare si se pune compozitia 15 minute la rece.
Se taie coaja de portocala lamele subtiri. Se unge o forma cu unt, se toarna in ea amestecul de oua si se pudreaza cu zahar tos. Se baga 10 minute la cuptor si se scoate cand incepe sa se umfle si s-a rumenit.
Se decoreaza cu coaja de portocala si se serveste imediat, asa natur sau cu inghetata de vanilie.


Omleta dulce cu migdale
Ingrediente:
2 oua, 2 linguri zahar pudra, 100 ml lapte, 100 g smantana dulce subtire (sau frisca nebatuta), 75 g faina, 50 g migdale macinate, 20 g zahar tos, 75 g stafide inmuiate in rom, 40 g unt, 1 lingura de zahar farin pentru pudrat.
Mod de preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra pana ce devin spumoase, se adauga laptele, smantana, faina si migdalele si se lasa sa creasca (sa se umfle) circa 30 de minute. Se bat albusurile cu zaharul tos si se incorporeaza in aluatul preparat anterior impreuna cu stafidele inmuiate in rom. Intr-o tigaie mare se pune la incins jumatate din unt si se toarna aluatul, care se prajeste ca o omleta pe ambele parti. Cand s-a rumenit putin, se rupe bucati cu ajutorul unei linguri si al unei furculite, apoi se adauga restul de unt si se lasa bucatile sa se coloreze frumos.
Se pudreaza cu zahar farin si se servesc direct din tigaie.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *