Orez cu ardei şi fructe de mare - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 pachet amestec orez cu fructe de mare, 2 ardei graşi, 1 ardei capia, 1 lămâie, ceapă verde, 500 g spanac, usturoi, 200 g midii decorticate, 300 ml vin alb, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, 150 g parmezan.
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală şi se rupe în bucăţele. Se amestecă bine cu ardeii graşi tăiaţi în felii mari, două linguri de ulei, sucul de la lămâie, o legătură de ceapă verde tocată mărunt, sarea şi piperul.
Midiile se pun la fiert împreună cu vinul, un litru de apă, sarea şi piperul, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.
O legătură de ceapă verde, doi căţei de usturoi şi ardeiul capia se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele toate şi se călesc până când se înmoaie.
Se presară amestecul de orez cu fructe de mare, se toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Se condimentează, se adaugă midiile fierte şi se mai lasă la clocotit până când orezul este gata.
Se presară busuioc tocat şi parmezan ras, se amestecă şi se serveşte imediat cu salata de legume.
La amestecul de orez cu fructe de mare se mai pot adăuga şi dovlecei tăiaţi în cubuleţe.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *