Orez cu porumb şi ton - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
2 pahare de orez prefiert, o ceapa mica, 2-3 linguri de ulei de masline, 2 conserve de ton in ulei, 4-5 linguri de boabe de porumb, sare dupa gust.
Mod de preparare:
Se pun 4-5 cani de apa cu sare la fiert. Cand da in clocot, se pune orezul si se fierbe cat timp este mentionat pe ambalaj (de obicei 15 minute). Intre timp se taie ceapa pestisor si se pune intr-o tigaie cu uleiul de masline in prealabil incalzit, apoi se lasa maxim 2 minute pe foc.
Acesta este si secretul, ceapa nu trebuie prajita, ci doar dezmortita. Se da tigaia de pe foc si se adauga conservele de ton, scurse in prealabil de ulei. Se amesteca cu ceapa pana ce tonul se marunteste. Dupa ce a fiert, orezul se scurge bine de apa si se amesteca cu tonul, ceapa, la care se mai adauga si porumbul, eventual si putina sare dupa gust. Nu se mai adauga piper sau alte condimente, ci poate doar cateva picaturi de ulei de masline.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *