Orez cu varza si carne de porc - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
500 grame carene porc, un sfert varza cruda (varza medie), o ceapa mica, jumate de ardei gras, ulei (cateva linguri), piper, sare, sos de soia, o cescuta orez, zeama de lamaie, o lingura ulei masline, marar.
 Mod de preparare:

Carnea se taie bucatele si se prejeste in ulei, treptat cand carenea e aproape gata de adauga ceapa taiata marunt si ardeiul si se prajesc la foc mic. Cand e aproape gata se adauga varza cruda taiata in fasii subtiri ca sa nu se inmoaie f tare. Se adauga sare si piper dupa gust. Daca legumele nu isi lasa suficienta apa se adauga pe parcurs. Exista varianta si cu sos de rosii care se pun odata cu varza (mie una nu-mi place). Orezul de lasa in apa clada cateva ore inainte de preparare si se spala bine in cateva ape. Separat se fiebe orezul in cantitatea dubla de apa in care s-a pus zeama de lamaie si lingura de ulei de masline. Cand apa a scazut, se pune capac si se da la o parte de pe foc si in felul aceasta scade toata apa fara ca orezul sa se faca beton. Se aseaza orezul pe farfurii se pune sosul de soia si ingredientele cu carnea. Se orneaza cu marar crud.





Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *