Orez la cuptor cu scoici şi vin - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
300 g orez sălbatic, 250 g roşii cherry, 500 g scoici congelate, 3 ardei capia roşii, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 300 ml vin alb demisec, 75 g unt, 1 frunză de dafin, 4 boabe piper negru, 1 lămîie, sare, piper, rozmarin.
Mod de preparare:
 
Într-o oală, se pun la fiert scoicile cu vinul alb, frunza de dafin, boabele de piper şi crenguţele de rozmarin.
Orezul sălbatic se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă să se răcească.
Se încing 50 g unt într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc timp de cinci minute.
Se pun ardeii tăiaţi în fîşii şi se prăjesc pînă cînd devin moi. Se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi, scoicile scurse de apă, sarea şi piperul.
Se prăjesc cîteva minute la foc mediu spre iute, se opreşte focul şi se pun ingredientele peste orez.
Se unge tava cu restul de unt, se aşează ingredientele amestecate cu rozmarin tocat şi se introduce în cuptor. Se ţine timp de 25-30 de minute, apoi se scoate şi se lasă la rece.
Se serveşte caldă, stropită cu suc de lămîie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *